Založ si blog

Vtáky už prileteli, hier bude dosť a chlieb nebude pre každého

Jar prišla akosi skôr, než zvykne. To globálne otepľovanie je zákerná vec. Len sa pozrite: kŕdle vtákov sa už vracajú z Afriky, ich letky naznačujú, že zima už končí. Neviem, ako to vedia, ale zrejme príroda im darovala nejaký navigátor, ktorý spoľahlivo určí, kedy sa už oplatí vrátiť do stredu Európy. Skorá jar však komplikuje mnoho vecí. Napríklad, nakúpila som si zimné šatstvo, a čo s ním teraz? O rok už nemusí byť in. Aj rastlinstvo sa bude musieť skôr rozvíjať a ak ešte niekedy nárazovo udrie mráz, poľnohospodári budú mať po úrode, a my vyššie ceny potravín. A čo taký medveď. Predzásobil sa na dlhý zimný spánok, a zrazu už vo februári je hore. Určite mu to spôsobí zdravotné problémy, a k tomu problémy urobí aj hospodárom, lebo bude hľadať potravu, ktorej ešte pre neho vo voľnej prírode niet. Problém na problém. A to len kvôli tomu, že človek svojou produkciou či nadprodukciou sa nevie zmestiť do kože. Ale ktohovie, ako to v skutočnosti je. Možno ide len o bežné cykly, v ktorých sa nachádza Zem. Škoda si lámať hlavu nad tým. Hlavne, aby sme boli zdraví a mali čo jesť. A zabúdať netreba ani na hry. V tomto roku nám už od jeho začiatku ponúkajú rozptýlenie politici. Už o mesiac sa môžeme tešiť na prezidentské voľby, potom eurovoľby a pred začiatkom budúcej zimnej sezóny aj komunálne voľby.

S hrami to bude fajn, ale s chlebom už horšie. Nevieme si rady s vysokou nezamestnanosťou, na zúbok sa nám teda musí pozrieť aj Európska komisia. Práve dnes vyšla správa, že komisia je vrchovato znepokojená so stavom vysokej miery nezamestnanosti a jej ne – riešenia. Aspoň niekto je znepokojený, naša vláda zjavne nie. Veď premiér sa chystá na prezidentské voľby a nemá čas na také banality. Aspoňže s predčasnou jarou a príchodom vtákov z Afriky, príde aj zopár expertov z Bruselu, ktorí sa pozrú na to, ako zlepšiť stav zamestnanosti na Slovensku. Však po toľkých rokoch by už bolo načase s tým niečo urobiť. 

Vagabund Kiska a dobrý anjel Fico

15.02.2014

Len pred pár dňami som tu písala, že Kiska sa bude musieť pripraviť na kýble hnoja, ktoré sa na neho budú liať, pretože sa ukázalo, že je schopný zdolať Fica. S prekvapením som zistila, že túto prácu už tak skoro urobil denník Pravda. Skoro preto, že Kiska ešte nie je v druhom kole a ani tam po takýchto bombastických článkoch nemusí byť. Ficova propaganda asi [...]

Nový líder opozície?

12.02.2014

Posledné prieskumy verejnej mienky posúvajú Andreja Kisku do druhého kola prezidentských volieb. A v nich má dokonca väčšiu šancu získať prezidentský stolec ako premiér Fico. Prieskumy sú však jedna vec a samotné voľby druhá. Kiska prebral agendu Ivety Radičovej spred piatich rokov a jej súperi sa stanú aj jeho súpermi. Keď si spomenieme na tie predchádzajúce voľby, [...]

Chýba nám umiernenosť

14.01.2014

Celý svet je akýsi agresívny. Od nepamäti sa ľudia medzi sebou nenávideli, viedli vojny a koristili, čo sa kde dalo. Ani dnes v našej spoločnosti to nie je inak. Dopomáha k tomu aj revolúcia v informačných technológiách. Napísať dnes svoj názor, napríklad nejaký blog, nie je jednoduché a vyžaduje si dávku tolerancie, ale aj odvahy, lebo v priebehu krátkej chvíle sa [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10651x
Priemerná čítanosť článkov: 2130x

Autor blogu

Kategórie